Y. vd Kuil drie keer podium Coronel Racing

Het was ongelofelijk en een geweldige dag voor de rookie racecar driver Yorn van der Kuil, hij pakte met Coronel Racing drie keer podium in de Suzuki Swift cup! Zijn vriend Youri Verswijveren pakte eveneens podium in de felbegeerde A-klasse.

Jorn van der Kuil kende wij inmiddels niet alleen via Youri Verswijveren maar inmiddels ook van verschillende andere autosport gerelateerde organisaties zoals LIVA. Jorn had ons wel eens verteld dat hij ambities had om zelf eens achter het stuur te kruipen en deel te nemen aan de autosport!

Jorn vertelde ons dat hij de zijn licentie in bezit had om te mogen auto racen op het circuit, dat brengt perspectieven. Hij wilde graag, net zoals zijn vriend Youri, deelnemen aan de Suzuki Swift cup. Toen een immens populaire klasse die in het A-segment was gecategoriseerd. Dit betekende bekende coureurs achter het stuur met daarachter grote en bekende race organisaties. Waaronder de misschien wel meest bekende, Coronel Racing. Wij kregen een telefoontje met het bericht dat Yorn zich had ingeschreven om deel te nemen aan een racedag met de Suzuki Swift, hij zou onder de vlag van Coronel rijden. Hierbij vroeg hij ons of wij daarvan een video impressie wilde maken. Hij had de beelden gezien die wij met Youri Verswijveren en dat wilde hij ook wel. Wij namen het aanbod met twee handen aan.

Coronel Racing staat mooi op ons portfolio en wij hadden eerder contact gehad met de gebroeders Coronel. Tom kent iedereen natuurlijk van het World Touring Car Championship(WTCC) en Tim kennen wij tegenwoordig van de DAKAR. Toen nog niet overigens, toen kende wij Tim Coronel voornamelijk van de meer nationale kampioenschappen op het circuit. Met Tim Coronel hebben wij gesproken deze dag om te bespreken wat de mogelijkheden en restricties zijn. Ook hebben wij Tom weer even gesproken maar puur privé.

Hoewel de dag nat begon werd het uiteindelijk een zeer groot succes voor de jonge Yorn van der Kuil, met drie races op de dag, alle drie podium! Ook Tim Coronel was zwaar onder de indruk van deze rookie. Je rijdt immers niet zomaar in een van je eerste wedstrijden op het circuit, voor het eerst in de Suzuki Swift, direct naar het podium. Ook Youri Verswijveren kwamen wij weer tegen op het podium.

 

Het ging overigens niet zonder slag of stoot, maar dat zie je in de video!