Tesla Model S85 fotoshoot

Je zou het haast niet zeggen als je deze auto voor het eerst ziet maar het is het toch echt, een Amerikaan! Dankzij creatieve invloeden vanuit Aston Martin is dit op moment een van de meest boeiende Amerikanen op de Europese wegen. Maar is de kwaliteit ook des Europees of toch het teleurstellende Amerikaans?

Nu de auto van een afstandje door het oog is goed gekeurd hebben wij de Tesla model S van dichtbij bekeken om de kwaliteit te beoordelen. Want waar Amerikaanse auto’s vandaag de dag om bekend staan is de matige kwaliteit van afwerking en gebruik van hoogwaardige materialen. Hoewel het exterieur in eerste instantie kwalitatief goed uit ziet, mede dankzij de vele snufjes zoals automatisch wegdraaiende spiegels, automatisch intrekkende deurgrepen en volledig schuif en panoramisch kantel dak is het interieur kwalitatief een stuk milder.

Overal is leer en aluminium terug te vinden in het interieur zoals in een zeer stijlvolle manier, vooral als we naar de portieren kijken, tegenvallend is het leer zeer ruw gestikt en is het plastic zeer hard en hol van geluid. Verder is de overloop van materialen van zacht naar hard kunststof uiterst teleurstellend. Het leer is ook niet het mooiste wat wij tegen gekomen zijn, zo word het al heel gauw donker en vies en is het geen hoogwaardig kwaliteit leer. Nu moeten wij er wel bij vermelden dat dit niet de zeer fijne sportstoelen zijn die wij ten zeerste aanraden om aan te vinken in de optie lijst.

Tot slot kunnen wij wel melden dat het interface zowel achter het stuur als in het middenconsole echt fantastisch goed werkt, het luistert zeer nauw naar uw bedieningen en er zit totaal geen vertraging in. Het interface zit vol met instelbare opties waar je gemakkelijk bij kan en zelf makkelijk te bedienen zijn. Het automatisch updaten dankzij een eigen internet connectie maakt het voor de gebruiker zeer gemakkelijk. Je hoeft dus geen computeranalfabeet te zijn om deze auto te kunnen bezitten.