Review – Abarth 124 Spider

Dit jaar hebben we al een aantal mooie zonnige dagen gehad, en op dit soort dagen moet je ervan genieten en het dak open gooien. Gelukkig konden wij dit doen met de Abarth 124 Spider die wij mee kregen van Kien auto. Samen met Lars van ’t Veer, autosport coureur Alfa Romeo Challenge hebben wij de Abarth 124 Spider uitgebreid kunnen testen en daarbij zijn foto’s en video’s gemaakt. Al gauw kwamen wij erachter de de Abarth 124 Spider geen Mazda Mx-5 is met een ander exterieur. De auto is veel meer dan dat.

De Abarth 124 Spider is gebaseerd op de Mazda Mx-5, de auto wordt net zoals de Fiat 124 Spider gebouwd in dezelfde fabriek als de Mazda. Maar nog voordat de Abarth de showroom in verschijnt word de auto nog uitvoerig onder handen genomen door het Italiaanse tuning merk. Het exterieur krijgt sportieve bumpers met stoere details, het interieur krijgt zijn eigen unieke details en de motor wordt aangepakt. De motor van de Abarth 124 Spider betreft een 1.4 turbo net zoals in de Fiat, maar Abarth heeft de motor getuned tot maar liefs 170 pk! De vier uitlaten zorgen voor de vertaling van de 170 pk in een bruut gebulder en gegrom.

Hoe de auto aanvoelt en rijdt verteld Lars van ’t Veer u binnenkort in de video review, nu eerst genieten van het geluid en speelse prestaties van de Abarth 124 Spider!

Wij hebben ook een aantal foto’s geschoten van de Abarth 124 Spider.