Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo beweert dat de Alfa Romeo Stelvio de best sturende SUV op de markt is op dit moment. Maar is dat ook zo? Alfa Romeo coureur Lars van ’t Veer heeft het getest voor ons, MotorsportmediaNL, door  de Stelvio eens flink uit te laten op ons eigen Stelvio, de Veluwe.

Mag Marchionne van Alfa Romeo dit zeggen? Ja dat mag hij zeggen! De Alfa Romeo Stelvio is gebaseerd op het chassis van zijn kleinere broertje de Alfa Romeo Giulia. En dat is te merken! De auto ligt als een rots op de weg met zeer directe reacties op het sturen en een heerlijke respons op het gaspedaal. Doordat het motorblok ver naar achteren te plaatsen zorgt Alfa Romeo ervoor dat de gewichtsverdeling optimaal is. Ook het Q4 vierwielaandrijving werkt fantastisch! De auto gaat als een kart over de weg. De camera man werd dankzij het sportief sturen van onze coureur Lars van ’t Veer door de hele auto heen geslingerd terwijl de auto strak door de bochten vloog op de smalle wegen van de Veluwe. De Nederlandse Stelvio pas. Deze Alfa Romeo is namelijk vernoemd naar de beroemde Stelvio pas in Italië die door de Alpen heen manoeuvreert.

In onze video review zie je hoe geweldig de Alfa Romeo Stelvio over de Veluwe gestuurd wordt zonder enige onderstuur of overstuur. Deze grote SUV is met slechts 1635kg niet licht maar zeker niet zwaar! Dankzij de 280pk sprint deze Alfa Romeo SUV naar de honderd in slechts 5,7 seconde. Ongelofelijk, dit is sportauto prestaties! Mede dankzij de ZF versnellingsbak, de auto schakelt supersnel van de ene verzet naar de andere. En om het lekker sportief te houden geeft deze Alfa Romeo lekker tussengas bij het terug schakelen.

Hoewel de prestaties er absoluut niet om liegen mogen de looks ook niet bescheiden zijn. De Alfa Romeo Stelvio is een uit een kluiten gewassen Giulia, iets breder, hoger, grote 20 inch wielen en twee dikke uitlaten achter in de bumper maar tussenin een diffuser. De grote Scudetto voorop is natuurlijk het meest imponerend. Van binnenin is de Stelvio zeer vergelijkend met zijn kleinere broertje de Giulia. Met een sportieve startknop aan het stuur, groot scherm in het midden met navigatie. Te bedienen met een draai en touch knop in het midden van het console. Naast deze knop de DNA knop waarmee je het karakter van de Alfa Romeo aanpast. Van soepele familie wagen naar sportieve mannenwagen.

 

Meer over deze Alfa Romeo Stelvio in onze video!

Deze foto’s werden mede mogelijk gemaakt door Kien – Officieel dealer van Alfa Romeo, Lancia, Abarth & Jeep.