PTC-Cup, Bumper aan bumper!

Het is duwen en trekken bij de immens populaire instap klasse PTC-Cup. Peugeot, Toyota, Citroën zijn de drie woorden die de afkorting maken PTC. Racen met een boodschappen autootje van je vrouw voor een laag budget en nog eens ontzettend spannend en vol sensatie!

Vol sensatie kan je zeker zeggen, bumper aan bumper rijden deze autootjes. Het gaat misschien niet zo hard als een Ferrari, Porsche of zelfs niet als de gemiddelde BMW op het circuit maar dat maakt het niet minder spectaculair. De kleine autootjes plakken tegen elkaar als kauwgom en hier en daar worden kleine duwtjes uitgedeeld. Niet zo gek want de enige manier om dicht bij je voorganger te komen is door in zijn slipstream te gaan rijden. De autootjes zijn allemaal exact hetzelfde namelijk. Elk autootje moet volgens dezelfde specificaties gebouwd worden waardoor het een eerlijke race klasse wordt.

Deze klasse wordt voornamelijk verreden op het circuit van TT Assen, een mooi vlak en snel circuit waar je met dit soort autootjes ontzettend veel lol kan beleven. Overigens ook met andere auto’s zoals de Saker Sportscar kan je hier ontzettend goed racen hebben jullie wel kunnen zien in onze MotorsTV televisie reportage. Om deel te nemen aan deze klasse hoef je niet per se een eigen auto te bouwen. De gehele klasse valt onder Johan Kraan Motorsport, hij heeft meerdere van deze auto’s in bezit en zijn bij hem ook te huren. Het is dus slechts licentie halen, racekleding aantrekken en knallen maar. Omdat het hier gaat om kleine simpele autootjes is het budget dus ook relatief laag. Leuk om echt te leren racen.

Iemand die je heel goed kan laten zien hoe je moet racen is Youri Verswijveren. Toen deze video is opgenomen was dit nog in zijn begin jaren van zijn carrière, maar toen kon je al goed zien dat hij talent heeft. In deze video zie je hoe Youri vecht om het podium. En ondanks extra straf gewicht weet hij het podium te bemachtigen met een eerste plaats! Dit gaat echter niet zonder slag of stoot want de Italiaan Luca Bettini zit voor hem en door zijn brake-checks houdt hij Youri op afstand.

 

Kijk de video om te zien hoe dit afloopt!