NOS RACING – DNRT Peugeot 206GTI Cup CPZ

Circuit Zandvoort 10 juni 2017

Één team, vier auto’s en vierenveertig deelnemers op de grid! MotorsportMedia is begonnen met de samenwerking met NOS Racing in 2012 voor de DNRT Endurance cup Zandvoort. Toen reed NOS Racing nog met één auto op de grid, de kanarie gele Seat Ibiza. Het team is sindsdien uitgegroeid tot vier auto’s met vier coureurs deelnemend aan de DNRT Peugeot 206GTI cup.

De Peugeot 206GTI cup bestaat sinds seizoen 2017 En NOS Racing heeft deze nieuwe uitdaging met beide handen aangepakt, of eigenlijk met alle handen aangepakt. Van vier coureurs wel te verstaan, Johan Nolte, zoon Bart Nolte, Marc Rietkerk en Sander van der Stroom. Voor alle vier de coureurs is deze cup een nieuwe uitdaging, en een uitdaging is het zeker. De Peugeot 206GTI is bijna standaard met een beperkt vast reglement voor elke deelnemer waardoor er weinig aan de Peugeot 206GTI getuned of afgesteld kan worden. Gezien de auto een behoorlijke uitdaging is op het circuit is het voor de, toch wel ervaren coureurs van NOS Racing, ook een pittige gewenning.

De Peugeot 206GTI heeft zeer uitdagende rijeigenschappen wat de coureurs soms in spannende situaties brengt, daarbij zijn lang niet alle deelnemers even ervaren waardoor er nog wel eens iets mis gaat. En met welgeteld vierenveertig deelnemers op de grid is het een zeldzaamheid om onbeschadigd thuis te komen. Zo ook de auto’s van NOS Racing, Marc bleef over met de meeste schade doordat hij werd afgesneden in de eerste bocht in race één. De andere auto’s waren er beter aan toe door alleen enkele lakstrepen.

Desalniettemin wederom een heleboel plezier gehad op en naast de baan!