Jan Lammers bij Daspe Racing

Het is hun allergrootste held in de autosport geschiedenis, en hij raced vandaag met hun auto! Jan Lammers, wie kent hem niet, misschien wel de grootste en beste autosport coureur van Nederland. Davey en Hans Spelde zijn Lammers zijn grootste fans en vroegen Jan of hij misschien een gast race zou willen rijden in hun BMW E30 in de DNRT E30 cup.

Hoewel de dag met moeite begon bij Daspe Racing met technische problemen met hun BMW E3o Gulf was er licht op komst. Jan Lammers was onderweg naar het circuit van Zandvoort om die dag een race deel te nemen aan de DNRT E30 cup met de auto van Daspe Racing. Áls de auto het tenminste zou doen. Met een hoop kennissen, vrienden en contacten om de auto heen werd er alles aan gedaan om de auto weer draaiend te krijgen. Met de kennis van jouw kennissen moet je het hebben zeggen ze wel eens. En ja hoor, de auto deed het gelukkig net op tijd. Snel instappen en rijden maar.

Jan mocht de eerste race rijden. De stoel moest versteld worden en overal werden kussentjes vandaan gehaald om de kleine Jan zo goed mogelijk achter het stuur te krijgen. Want ja Jan is niet alleen heel goed in auto racen, hij is ook erg klein! Maar Jan zat goed, en dat was ook te zien aan het klassement. Normaal rijdt Daspe Racing ergens achterin midden van het complete veld. Maar Jan niet, Jan reed iedereen voorbij alsof ze stil stonden. En dat terwijl de E30 auto’s technisch allemaal gelijk aan elkaar zijn. Jan kreeg de auto helaas niet binnen podium bereik, daarvoor was het podium simpelweg te ver weg om binnen de tijd te halen.

Toen was het aan de beurt aan de Daspe Racing coureur zelf, Davey Spelde. met zweet aan zijn handen, spanning in de benen en een kloppend hart stond Davey op het start grid. Hij was nog nooit zover vooraan geweest in het start veld. Zijn start was goed, hij was zelfs nog flink in gevecht met de auto voor hem! Hij had het duidelijk naar zijn zin al had hij het niet makkelijk vertelde hij ons later.

Na een lange dag met downs maar ook zeker ups is dit een onvergetelijke dag voor Hans en Davey Spelde van Daspe Racing geworden. Wij vonden het dan ook een eer om met Jan Lammers te werken en met plezier spreken wij  met de heren van Daspe Racing.