Alleen nog maar even uitrijden

Dat was het enige wat nodig was om de beker binnen te halen voor het kampioenschap. Maar we weten allemaal dat de race pas voorbij is als de geblokte vlag gezwaaid wordt.

De druk was hoog bij de twee jongens, bij één van hen in het bijzonder. Jorn van der Kuil zou namelijk de laatste race gaan rijden. Thim Koemans was moral-support en verzorgde de overige zaken van de dag. De auto klaar maken voor de race en de gasten ontvangen die kwamen kijken op deze schitterende maar spannende dag. Want ja als je wint wil je dit natuurlijk met iedereen vieren.

Er was geen vrije training vooraf, alleen een kwalificatie. Hier liet direct blijken dat Jorn de spanning erin had zitten, door een stuurfout belandde de Mazda Mx-5 kort in de bandenstapel. Gelukkig alleen wat optische schade wat snel gemaakt kon worden. En hoewel de auto een cabrio is, was het in de brandende zon erg warm in het kleine racewagentje. Op de opstelling kort nog even de spiegels afstellen, een motiverend praatje van zijn vriendin en wat tips van Thim voordat de race begon. Plezier maken en geen gekke dingen doen was het devies. De auto moest immers de eindstreep halen, maakte niet uit hoe en op welke plaats.

Na een goede start zat de gele Mazda nummer 45 in het vizier. Met de ervaringen die wij nog kennen van Jorn uit een voorgaande video die wij met hem gemaakt hebben, nam hij de positie over. Echter was het gevecht nog niet voorbij. De gele kanarie bleef letterlijk aan zijn bumper hangen. Later zien we de bumperklever echter het gras in stuiteren. Nog een paar rondes tot de finish en de overwinning. Ondertussen begon Jorn steeds meer op te vallen bij het kijkende publiek, niet alleen van zijn prestaties op de baan maar vooral door het bulderende geluid wat uit de kleine Mazda vandaan kwam. De auto begon steeds meer herrie te maken. Als een ronkende V8 brulde de auto over de baan. Een losgekomen uitlaat bleek later de oorzaak. Gelukkig geen invloed op de prestaties en de race.

Jorn reed een voortreffelijke race en bracht de overwinning thuis, fantastisch!

Gefeliciteerd One Racing by Huyer en Jorn van der Kuil en Thim Koemans en tot volgend jaar!