DNRT Squadra Italia | Scuderia H&S Corse

Wat is DNRT? Squadra wie? En wie zijn Scuderia H&S Corse, een stel Italianen? Een hoop vragen waar wij met dit artikel antwoord op geven!

Dutch National Racing Team, de volledige titel van het DNRT. Nee het is geen echt raceteam maar een organisatie die races organiseert in verschillende klassen voor een redelijk budget. Naast de gemengde klassen Toer, Sport en SuperSport zijn er ook merk, model of land gerichte race klassen binnen het DNRT. Caterham, BMW E30 Cup, MAX5 MX-5 cup, 206GTI Cup en de Squadra Italia Cup. Met Jan Lammers en Daspe Racing zijn we al eens bij de BMW E30 Cup langs gegaan en met NOS Racing zijn we al eens bij de Toer- en Sportklasse langs geweest. Overigens gaan we aankomend seizoen met NOS Racing ook mee met de 206GTI Cup!

Met dit artikel gaan we in op Squadra Italia, een cup voor Italiaanse auto’s. Dus of je nou een AutoBianchi of een Ferrari hebt maakt niet uit, jij mag mee doen. Natuurlijk rijden er geen Ferrari’s mee omdat daar het geld niet voor is bij de meeste mensen, wel rijden er Lancia, Fiat en voornamelijk Alfa Romeo mee. Alfa Romeo is hét autosport merk uit Italia, dit merk won immers de allereerste Formule 1 race en heeft in de jaren ’90 ook de DTM voor een lange tijd gedomineerd. Alfa’s zoals de Giulia, Giulietta, 145, 146 155 en 147 zijn momenteel het meest aanwezig in de cup. De Alfa Romeo 75 heeft zijn eigen sub-klasse namelijk de TS-cup. Hierin doen enkel de Alfa Romeo 75 TwinSpark aan mee, maar natuurlijk doen ze ook mee in het algemeen klassement. Sinds kort is er ook een zogeheten Twinspark sub-klasse waar alle auto’s met een Twinspark aan mee mogen doen. Deze klasse is voor de budget rijder en is zeer beperkt in het upgraden van de raceauto. Hierin doen voornamelijk de modellen 145, 146 en 147 in mee.

In deze sub-klasse doet ook één van de coureurs van het Scuderia H&S Corse aan mee, Dimitri de Jong met zijn Alfa Romeo 147. Scuderia H&S Corse is een team van Nederlandse coureurs, dus geen Italianen, die hun hart hebben liggen bij Alfa Romeo. H&S Corse is een autogarage bedrijf die gespecialiseerd is in Alfa Romeo, inmiddels is het hele gezin met aanhang te vinden op de baan. Joke raced in haar 147 GTAm, compagnon Serge van OS in de bloed snelle 155 EVO, eveneens schoonzoon Niels van Woudenberg in een 155 EVO, dochterlief is bezig met het bouwen van haar Alfa Romeo 155 EVO en verder bestaat het team uit Bart Den Hartog in de 147 S2000, Lars van ’t Veer in de 155 V6, Ton Janus in de 147GTA en Mike van den Berg in de 155 EVO-R Turbo.

Mike hebben wij in een losse video al eens gepresenteerd maar in deze video introduceren wij kort nogmaals de coureurs van Scuderia H&S Corse.