BMW M550d Xdrive review

We reden via EQ Performance een BMW M550d met xDrive. Normaliter heeft deze 5-serie 381pk uit een 3.0 liter 6 cilinder, maar na de optimalisatie van EQ Performance heeft deze “sleeper” 431pk met een trekkracht van 811nm koppel. Aan de buitenkant van deze BMW m550d zie je, op de twee dikke uitlaten en het embleem op de kofferbak na, helemaal niets. Nu is de BMW M550d de optimale dailydrive !!

EQ Performance bied optimalisatie voor vrijwel elke auto aan, of het een atmosferische benzine auto is, turbo, diesel, hybride het maakt hun allemaal niet uit. Naast alleen performance optimalisatie wordt de motor ook efficiënter en daardoor schoner en zuiniger. Doordat de motor meer vermogen bied bij een lager aantal toeren verbruikt de motor ook minder brandstof. Voor een uitgebreide uitleg en meer informatie verwijzen wij u door naar EQ Performance.

Nu over onze ervaringen met een geoptimaliseerde auto van EQ Performance. Wij hadden de BMW M550d xDrive mee die van zichzelf al respectabele cijfers bied met betrekking tot vermogen en koppel, dankzij EQ Performance is het vermogen ruim 40pk verhoogd en 70Nm koppel. Daarnaast is de begrenzer eraf gehaald waardoor deze chique touring plots over de 300km per uur moet halen. Wij spraken daarom van een echte ‘Sleeper’. Een auto waarvan je van buiten niet ziet dat de auto menig sportauto achter zich laat. Naast de topsnelheid is de sprintsnelheid ook verhoogd met een halve seconde naar slechts 4,4 seconde.

De auto is niet alleen sneller op papier maar het voelt ook meteen echt een stuk sneller, de auto is veel meer bij de les en de respons op het gaspedaal is echt een heel stuk beter geworden. Hiervoor voelde de BMW M550d niet echt aan als een M, een M3, M4 of M5 is een stuk agressiever en dat hadden wij stiekem ook verwacht bij deze dikste diesel van BMW. De BMW M550d is vooral erop vooruit gegaan in de tussensprints, het even snel accelereren van bijvoorbeeld 100km per uur naar 130km per uur doet de auto een stuk sneller. En dat ga je het meeste merken in het dagelijks verkeer.

Als conclusie kunnen we zeggen dat de BMW M550d echt een stuk beter is geworden dankzij de optimalisatie van EQ Performance, buiten de bruut hoge topsnelheid, de absurde sprint snelheid van 0km naar 100km per uur die deze chique touring kan halen zijn vooral de tussensprints en de alertheid van de motor een stuk aangenamer geworden. Voor het dagelijks gebruik is de auto naar ons idee nu echt optimaal!