BMW i8 hybride Review

Een schitterende en comfortabele sportGT met techniek uit de toekomst, dat is de omschrijving die wij het beste de BMW i8 hybride kunnen geven. Het ontwerp van de auto is verbluffend te noemen, zowel exterieur als het interieur, de lijnen van de auto die naast schoonheid vertonen ook hun rol als wind geleider perfect uitvoeren wat mee helpt aan het comfort van de auto.

Daarnaast is het weggedrag van de BMW i8 hybride heel erg goed, strak op het asfalt maar niet stuiterend of stug. En hiermee verwijzen wij direct naar woord SportGT, want hoewel de prestaties er niet om liegen kunnen wij de BMW i8 hybride niet per sé een sportauto noemen. De stoelen en zitpositie zijn echt subliem, alsof je een fluwelen handschoen aantrekt. Verder is de BMW i8 hybride niet zo brutaal als bijvoorbeeld zijn broertjes uit het Motorsport segment van BMW. Daarnaast is de communicatie tussen het asfalt het het stuur niet optimaal, je mist het directe in het stuur. De auto ligt verder prima op de weg, de grip is zeer goed en het stuurgedrag is verder prima. Maar dat laatste heeft de auto misschien meer te danken aan het vierwielaandrijving.

Het interieur is overigens echt bijzonder spectaculair te noemen, overal oplichtende blauwe lijnen, 2 grote schermen, één recht voor je achter het stuur met de klokken en dergelijk, in het midden een groot scherm voor de 360 graden camera view en natuurlijk de navigatie en tot slot nog de head-up display waarop niet alleen de snelheid wordt aangegeven maar ook de verkeersborden herkenning wordt weergegeven.

Met het totaal vermogen en de ideale aandrijving kan je wel erg lekker rijden en hard ook. Zodra je de automaat in sportstand zet dan veranderd de klokken in een oranje tint, springt de benzine motor aan en begint de auto te brullen. De besturing wordt iets strakker en de versnellingsbak wordt echt alert. Wanneer je het gas in trapt knalt de auto er dan ook vandoor alsof je in een echte sportauto zit. De auto wordt namelijk aangedreven met een benzine motor op de achteras, de 1.5 3 cilinder van Mini met 135pk en een electro motor op de vooras met 232 wat samen 367pk oplevert. Waarom mag je het vermogen hier nu wel combineren en bij de Golf GTE bijvoorbeeld niet zoals wij vernoemde in de Golf GTE review? Dat komt omdat het vermogen niet op dezelfde aandrijflijn wordt gegeven maar verdeeld is op voor en achter. Je kan met deze auto echt wel de atmosferische concurrenten het behoorlijk lastig maken, zowel op het rechte stuk als in de bochten.

Onze conclusie van de BMW i8 hybride is dat de auto fantastisch mooi is, heel erg fijn rijdt, en hoewel het misschien geen sportauto is gaan we met deze auto maar al te graag lange afstanden maken over de Duitse snelwegen in deze sublieme sportGT!

Wij bedanken BMW Dusseldorp Alkmaar voor het gebruik van deze BMW i8 hybride.