Audi A4 B6 StanceWorks

Sander doet het toch maar weer! En hij is nog niet eens af, zijn Audi A4 van de generatie B6. S-line uitgevoerd, op 18″ inch 3SDM 0.05 velgen en  staat 12 centimeter dichter bij de grond. De meeste mensen krijgen acuut drempelvrees maar Sander blijft er koel onder.

Het is namelijk niet zijn eerste auto die hij serieus verlaagd heeft. Na zijn Alfa Romeo 156 die hij ondanks dagelijks gebruik serieus onder handen had genomen was hij zoekende naar zijn volgende doelwit. Want ja, als monteur zijnde blijven je handen toch altijd jeuken. Bij het zoeken naar voorbeelden van goed ‘gestancede’ auto’s bleef hij terug komen bij Audi. – Even tussendoor, het stancen van je auto betekend kort gezegd het verlagen van de auto en de wielen laten aansluiten op de schermranden. – Sander kwam uit bij deze Audi A4 B6 Avant. Wat een Audi zo goed maakt om te stancen is dat er heel veel mogelijkheden en aanbiedingen zijn op het internet wat betreft velgen. Daarnaast is in de wielkasten genoeg ruimte om te spelen met velg- en bandenmaten.

En dan de setup van de Audi zoals hij hier op de foto gepresenteerd staat. Hij is in totaal 12 centimeter naar beneden geschroefd dankzij een AP-schroefset, om de achterkant verder te laten zakken zijn de veren vervangen voor TA-Technix schroefveren die extra laag gaan. De meeste auto’s worden met sportieve veren slecht 3 á 4 centimeter verlaagd, deze Audi staat dus nog eens 3 keer zo laag!
De 18″ inch velgen zijn van het model 3SDM 0.05, 8,5J breed voor en achter 9,5J breed. Zo komen de wielen prachtig uit onder de schermranden van de Audi.

En om het geheel helemaal af te maken is de auto voorzien van Amerikaanse-stijl koplampen met ingebouwde US-lights en een volledig S-line spoiler-pakket rondom. Dit maakt de auto sportief én breed.

 

Binnenkort pakken we het project weer op met Sander en gaan we zien welke modificaties hij dit keer aan zijn Audi heeft toegepast.