Alfa Romeo Stelvio fotoshoot

Alfa Romeo kennen staat bekend om zijn legendarische race geschiedenis, eerste die de Formule één won, koning in de DTM, onverslaanbaar in de WTCC en de BTCC en nog steeds wordt het merk veel ingezet in de racerij. Op de openbare weg kennen wij Alfa Romeo van de sportsedans en de snelle coupé’s. Maar waar komen ze nu dan mee, een SUV!

Een grote, hoge, ruime cross-over op het platform van de Giulia, de vierdeurs sedan van Alfa Romeo. Een zeer onwennige verschijning maar daarentegen wederom een schitterende auto. Ja dat kan je wel overlaten aan de Italianen. Veel kenmerken van de Giulia komen terug in deze Alfa Romeo Stelvio. De koplampen, de grote grill of Scudetto zoals ze dat bij Alfa Romeo noemen, ook de achterkant kent overeenkomsten met de achterlichten en de twee dikke uitlaten verwerkt in de bumper.

Het interieur is vrijwel identiek aan de Giulia, hetzelfde zeer sportieve stuur wat zeer fijn in de hand ligt. Ook erg gaaf weer met de startknop links onder op het stuur. De enorme flippers achter het stuur zodat je er altijd bij kan wanneer je aan het sturen bent. De twee kokers waar de klokken in verwerkt zijn. Dit kennen we eigenlijk al sinds de jaren vijftig van de eerste Alfa Romeo Giulia en Alfa Romeo Giulietta maar nu dus ook weer in de nieuwe Alfa Romeo Giulia en deze Alfa Romeo Stelvio. Het subtiele stijlvolle middenconsole met de DNA knop waarmee de rijeigenschappen bepaald kunnen worden. En verder het mooie hout wat in dit dashboard is verwerkt. Het enige verschil met deze Alfa Romeo Stelvio en de Alfa Romeo Giulia is dat het middenconsole iets hoger ligt, wat overigens erg fijn is in deze Alfa Romeo Stelvio.

Tot slot viel ons op dat het motorblok onder de motorkap erg ver naar achteren ligt, binnenkort zie je in onze video review wat voor invloed dit heeft op het rijgedrag van deze Alfa Romeo Stelvio!

Deze foto’s werden mede mogelijk gemaakt door Kien – Officieel dealer van Alfa Romeo, Lancia, Abarth & Jeep.