Is dit de meest epische Alfa Romeo racewagen ooit? Wij denken van wel!

Tijdens de Historische GrandPrix van Zandvoort komt er ieder jaar de meest bijzondere racewagens bijeen. En iedere keer dat wij daarbij zijn grijpen wij de kans om deze unieke racewagens op de foto te zetten. Vorige keer was het de Brute Mallboro BMW E30 van Cor Euser. Nu is het de beurt van deze Alfa Romeo 155 V6 Ti DTM. We hebben met Scuderia H&S Corse veel te maken gehad met brute Alfa Romeo 155 racewagens, maar die komen niet in de buurt van deze machine.

Deze auto domineerde de DTM in de jaren negentig, en niet zo’n beetje ook. Niet gek natuurlijk met een V6 op de vooras en de aandrijving op alle vier de wielen. Daarbij heeft deze auto een absurde aero-pakket van voor tot achter. Om je een idee te geven reed deze oude coureur (dik in de 70!), met totaal geen ervaring op ons circuit in Zandvoort, rondjes met gemak in de 1:40. Een ervaren coureur zou dit misschien zelfs onder de anderhalf minuut kunnen krijgen!

Ik voelde mij vereerd toen de auto voor mij klaar werd gezet en moeder natuur een klein beetje hielp door een zonnetje op te zetten.